8/19/11

Personal // Dark

DSC05257
With a day starting so sunny, who could have imagined the amount of darkness it has left behind? A huge (hail) storm flooded most parts of Belgium yesterday, but what's even worse is the fact that the storm killed 5 people and injured many more at Pukkelpop, one of Belgium's biggest music festivals. I took the pictures above and below before realizing the damage the storm really caused, transforming it to one of the darkest days is Belgium's (music) history. But still, there's a teeny tiny light at the end of the tunnel:

Twitter suddenly turned into a platform to help people find their friends and family who were gone missing because of all the chaos at the festival. People from all over the country opened up their hearts and homes to help those who couldn't return home, offering beds, warm clothes, food ... It's amazing how strangers can become so close in times of need. As for Facebook, I have no words... Only minutes after the tragedy at Pukkelpop, groups such as 'I survived Pukkelpop 2011' and 'I'm glad I didn't attend Pukkelpop 2011' popped up, making me absolutely sick. It's so inappropriate I can't even describe it.

I also added some pictures of a shoot I did, but decided to post them in black and white. Because of my re-sits I probably won't have the time to post them the coming days - which is why I'm posting them now - but it also seemed kind of wrong to put them in bright colors up here with the entire nation still in shock of what happened.

Call me corny or whatever, it just feels better this way.
My prayers and thoughts go out to everyone affected by the tragedy at Pukkelpop.

P.S.: I decided to pick the most neutral and serene pictures, so I'm sorry if some of them look alike.

 x Krizia

DSC05259 DSC05275 DSC05276 DSC05280 DSC05285 DSC05289 DSC05295 DSC05297 DSC05307 DSC05332 DSC05341 DSC05327

22 comments:

 1. I still have no words for what has happened!

  Nice outfit btw!
  Zwart en wit is een zeer goede beslissing geweest in deze situatie!
  x
  http://givemetruthloveandfreedom.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. It's such a shame that this has happened and left so many people hurt and disorientated, what should have become a nice day turned out in one of the blackest days in belgian history...

  Suddenly I also kind of feel bad for having posted my outfit picture today, I already was thinking (before making it) not doing so today but instead decided to do put it online with some words of respect to the victims first, in the hope to maybe being able to offer somewhat a distraction from this horror event... I think it is really nice of you to have put your pics in black as a hommage to the victims! Love your blouse too! X

  ReplyDelete
 3. Ik heb een paar filmpjes gezien en ik zit gewoon te wenen. Jezus. Ik doe er liever geen post over omdat ik er ook al een voor Noorwegen en Amy heb gedaan en ik er eigenlijk ook een voor de Londen Lootings wil doen, maar ik weet niet of het wel appropriate is... Het is allemaal zo verwarrend.

  ReplyDelete
 4. Dit vind ik nu eens echt een mooie post! Die keuze voor zwart wit foto's vind ik er goed bij passen.

  Ik ben enorm aangedaan door het nieuws... En ik moet veel denken aan de nabestaanden van de overledenen en mensen die momenteel aan het vechten zijn voor hun leven in het ziekenhuis.
  Er zijn gewoon geen woorden voor...

  ReplyDelete
 5. Echt verschrikkelijk wat er gebeurd is. Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik was zo hard aan het stressen toen ik hoorde wat er gebeurd was, er waren zoveel vrienden en familieleden van mij daar, gelukkig allemaal ongedeerd. Maar ik leef zo hard mee met degenen die een geliefde hebben verloren. En hoop met heel mijn hart dat de gewonden in het ziekenhuis er nog bovenop zullen geraken... Ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen en kippenvel als de fragmenten opnieuw bekijk... Dit had niet mogen gebeuren, maar de natuur is zo krachtig, daar zijn we niets tegen :s

  Mooie outfit, je nieuwe botjes staan je echt super!! En ik hou van je hemdje :)

  Love,
  Carlota's little blog

  ReplyDelete
 6. Yesterday was a snowy day in Mendoza, Argentina. Its so sad that I couldnt take a photo to show you everyone up, cause when I woke up from my nap the snow of my backyard was already gone! :(
  xxxo

  http://angelieeee.blogspot.com/
  you can also follow me on Twitter! :) @angelieeee

  ReplyDelete
 7. It's so terrible what happened, can't imagine how it must have been like for those people to experience such a chaos .... Really a dark day in the history of Belgium ... My thoughts go out to the victims and my deepest condeleances to the families/friends who have lost their loved ones. May they rest in peace.

  Beautiful photos you chose.

  ReplyDelete
 8. mooi artikel Krizia! vind de eerste foto heel sterk! zeer ingetogen!

  ReplyDelete
 9. Pfff, echt vreselijk allemaal! Ik ben nog steeds volledig van de kaart..
  Het ergste was dat er zo veel paniek was, omdat er oorspronkelijk op de site van De Standaard stond dat er 6 doden waren,en er niemand op het festival kon gecontacteerd worden.
  Ik volgde voortdurend de #pp11-tweets, en het was echt geruststellend om te zien dat iedereen zorg droeg voor elkaar, zo weet je dat je vrienden die daar zijn in goede handen zijn..
  Ik hoop dat deze vreselijke gebeurtenis de toekomst van Pukkelpop niet in gevaar brengt, want PP is echt mijn favoriete festival, niet alleen omdat de muziek er geweldig is, maar ook om de goede sfeer en de samenhorigheid.. :(

  ReplyDelete
 10. great pics missy
  http://polliani.com/

  ReplyDelete
 11. mooi van je! heb ook een stukje geschreven

  ReplyDelete
 12. Mooie post!
  Normaal zou ik ook gegaan zijn, maar door een herexamen had ik mijn bandje aan een vriendin gegeven.. Ik voelde me gisteren zoooo schuldig, ook al kon ik er niets aan veranderen..
  Gelukkig is het grootste deel van de bezoekers ongedeerd gebleven, maar toch blijft het onnoemelijk verschrikkelijk voor de overledenen en hun familie en vrienden.. Een koppeltje uit onze buurt is gestorven op de festivalweide & dat heeft me toch aan het denken gezet.. Het kan echt 'in a blink of an eye' voorbij zijn..
  Geniet van elk moment dat je nog hebt & de mensen waar je van houdt, da's mijn motto vanaf nu...

  x

  ReplyDelete
 13. Ik werd er helemaal stil van. Ik vind het echt zo vreselijk voor al die mensen en hun families. Ik was echt in tranen gisteren en vandaag voor tv bij de persconferentie, zo erg :(

  Ik was wel heel blij dat er op twitter zoveel mensen hulp boden! Ik heb ook heel de avond berichten zitten retweeten. Ik voelde me zo nutteloos dat ik niet kon helpen.

  Normaal was ik ook geweest maar door de herexamens ben ik toch niet gegaan...
  Gelukkig zijn de mensen die ik ken safe want ik was heel erg ongerust omdat er geen bereik was.

  Hopelijk gebeurt dit noot meer.

  ReplyDelete
 14. Verschrikkelijk drama, maar mooi gebaar van je. Ik ben er nog altijd niet goed van. Onwerkelijk gewoon, zoveel jonge mensen op zo'n korte tijd. Damn.

  ReplyDelete
 15. mooie tekst, en ik kan je totaal begrijpen.. echt vreselijk wat er gebeurt is. Ik heb vroeger vaak optredens gespendeerd met een van de slachtoffers. heel gek dat het net mensen zijn die ik "ken"..

  ReplyDelete
 16. zeer mooie foto's ! Idd die pagina's op facebook ik werd gewoon gek toen ik dat las ! Ik had vrienden daar en was zoooo ongerust !

  ReplyDelete
 17. Ik wordt nog steeds stil bij elk woord die ik erover hoor en zie, krijg kippenvel en tranen. Het is gewoon niet te vatten dat zoiets is gebeurd! Ben héél blij dat we op Twitter zoveel mogelijk mensen hebben kunnen helpen & dat iedereen zoveel moeite deed voor elkaar!


  Je foto's zijn trouwens heel mooi meid love the new shoes & je hairdo blijft een knaller!
  Ik wens je een fijn weekend meid xx

  ReplyDelete
 18. Prachtige post!

  Het is echt verschrikkelijk wat er gebeurd is, heb er geen woorden voor! Ik was zo blij toen ik van mijn vrienden een verlossend berichtje kreeg dat zij in orde waren, ik zat volledig onder de stress.

  Ik vind het ook echt hartverwarmend hoe de mensen via twitter zoveel moeite gedaan hebben om iedereen op de één of andere manier te steunen. Echt prachtig! En ge hebt groot gelijk over die groepen op facebook, kunnen alleen maar gemaakt zijn door mensen met geen respect. Hoe kan je nu lachen met zoiets!!!??

  En inderdaad ook al mijn steun voor de mensen die door dit drama geraakt zijn.

  ReplyDelete
 19. Hey, Nu kan ik het hier zeggen. Ik hoop dat jij niets hebt! Het was echt verschrikkelijk weer en echt verschrikkelijk wat er gebeurt is. Ik was ook echt in shock van het verschil tussen twitter en fb! Ik was er zelf ook maar was niet op de wei was ernaartoe aan het gaan dus ik heb eigenlijk "niets" gezien en maar gelukkig want de beelden zijn echt verschrikkelijk genoeg!!

  Heel mooie foto's en ik vind je schoenen geweldig!!!

  ReplyDelete
 20. Jeetje, jij was er ook, het was idd te erg voor woorden wat er gebeurd is op PKP! Ik heb besloten om er ook iets over te schrijven op mijn blog. Gelukkig heb je nix! X Sarah

  ReplyDelete
 21. re: Thanks, the banana print dress was such a good buy!
  I didn´t realised that the storm had caused so much havoc. It´s so tragic.

  ReplyDelete

Thank you so much for all of your comments.
I always do my best to answer your questions, so if you have a question, I'll answer it here in the comment section!